ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.

Vil du øge din sikkerhed,
uden at skifte til vinterdæk?

Det kan betyde en væsentlig investering at skifte til vinterdæk på en hel vognpark. Siping af dæk kan derfor være et godt alternativ, når sikkerheden på våde, glatte og vinterlige veje skal opretholdes.

Hvad er siping?

Når et dæk sipes, skæres der tusindvis af mikroriller i det eksisterende dækmønster. Det øger fleksibiliteten i dæk¬mønsteret og forbedrer herved vejgrebet under udfordrende kørselsforhold som regn, slud og sne.

Forbedret bremseevne
Siping forbedrer den maksimale bremsekraft ved at give dækket ”en hjælpende hånd”. Illustrationen til venstre viser, hvordan det sipede dæk har mange flere gribekanter. Disse små kanter reducerer bremselængden på våde, glatte og vinterlige veje.

Øget trækkraft
Dækkets reelle vejkontakt er kun nogle ganske få mønster-blokke, og bilens trækkraft overføres til vejen via mønster¬blokkenes "kanter". Ved siping tilføres utallige ekstra kanter i gummiblokkene, og bilens igangsætning og vejgreb bliver markant bedre.

Bedre kørekomfort og forlænget levetid
Veje kan være meget ujævne, og det er primært dækkene, der absorberer de små stød under kørsel. Siping tilfører mere fleksibilitet til dækmønsteret og hermed mindre belastning på selve dækkets konstruktion. Resultatet er længere levetid for dækket og bedre kørekomfort.

Ofte stillede spørgsmål

Vil siping skade dækkets ydeevne?

Siping er på ingen måde skadelig for dækkets ydeevne. Den patenterede skæreproces betyder, at der skæres meget fine snit i nogle af mønster¬blokkene, mens andre forbliver uændrede. Dermed forbedres dækmønsterets egenskaber, men dækket bevarer sin oprin¬delige styrke.

Hvorfor siper producenten ikke?

Nye dæk formstøbes, og i denne proces kan man ikke tilføre de mikroskopiske snit i dækmønsteret. De små snit vil ganske enkelt blive for brede. Siping skal derfor foretages som en efterfølgende tilvirk¬ning af dækket, og kan herved tilpasses til den enkelte kun¬des bil og kørselsbehov.

Vil siping skade dækkets ydeevne?

Siping laves i en speciel maskine, hvor dækket roterer, mens der snittes mikroriller i mønsteret. Der er dog ingen grund til bekymring. Selvom processen skærer i dækket, sker der på ingen måde skade i dækket - tværtimod forbedres dækkets ydeevne på vinterlige vejforhold.

Vi hjælper dig hurtigt videre
Hos NDI råder vi over vores egen siping-maskine, og vi kan derfor nemt og hurtigt hjælpe dig med at sipe dine dækindleveringer eller levere færdig-sipede dæk, klar til montering.

Få teknisk rådgivning

Kontakt vores tekniske konsulenter for yderligere rådgivning.

Kontakt en salgskonsulent

Bliv klogere på lovkrav til vinterdæk i norden

Læs her vores blogindlæg hvor vi gennemgår lovkravene i de nordiske lande og guider dig igennem de vigtigste ting, du skal vide som vognmand i Norden
Læs her

Vis flere indlæg
NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

  • Visa
© 2024 NDI Group A/S

 

WEBSHOP