ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.

Landbrug

Dæk til landbrug

Landbruget arbejder konstant på at optimere effektiviteten og produktiviteten. Dette betyder større, tungere maskiner på markerne. Bagsiden er, at de tungere maskiner øger marktrykket og hermed minimerer afgrødernes vækstpotentiale.
Der stilles derfor høje krav til hjulløsninger, som kan fordele trykket fra maskinerne på overfladearealet i stedet for i dybden.
Se mere om hvordan NDI kan hjælpe med at finde den rette hjulløsning og holde landbrugsmaskinerne rullende.

LANDBRUGSDÆK

Behovet for landbrugsdæk kan variere alt efter type af landbrug og maskiner. Som ved alle andre typer dækvalg, er det vigtigt at kende behovet, således disse indberegnes i behovsafdækningen. Er f.eks. IF eller VF den rette løsning? Uanset findes et bredt og dybt sortiment, som stort set dækker alle landbrugets behov.
Uanset om de primære kriterier er produktlevetid, kørekomfort, spordannelse eller marktryk, så findes der en bred vifte af muligheder.

Se hele vores udvalg

Traktordæk

Når det kommer til valg af traktordæk, er det vigtigt at tage højde for en række faktorer som f.eks. behov, traktor-type, marktryk og anvendelse. Hvis traktoren f.eks. arbejder meget i vådt eller mudderet terræn, bør man anvende dæk med et dybt mønster for bedre trækkraft og greb. Hvis traktoren derimod anvendes til lettere opgaver på fast underlag, kan dæk med en mindre eller glattere profil være en bedre løsning.

Traktordæk kan fordele trykket fra traktorer og maskiner på jordens overflade ved at have et bredere dækdesign og et lavere dæktryk. Når dækkene er bredere, kan vægten af traktoren eller maskinen spredes over et større overfladeareal, hvilket reducerer det specifikke tryk, som påvirker jorden.

Ligeledes kan et lavere dæktryk også reducere det specifikke tryk. Ved at sænke dæktrykket kan dækkene tilpasse sig jordens overflade, og det øgede kontaktoplæg, som dækkene skaber, forbedrer fordelingen af vægten og mindsker det samlede marktryk.

Nogle traktordæk har også specielle mønstre eller ribber på dækkene, som hjælper med at fordele vægten jævnt og modvirke spordannelse. Disse dæk er særligt egnede til bløde eller våde marker, hvor spordannelse og marktryk er mere udbredt.

Det er vigtigt at vælge de rigtige dæk, der passer til de specifikke behov og markforhold for at reducere marktryk og beskytte afgrøderne og jorden på lang sigt.

Traktordæk: Størrelser

Traktordæk findes i mange forskellige størrelser, og valget afhænger ofte af traktorens producent og model. Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse for at sikre optimal trækkraft, stabilitet og ydeevne i marken. Størrelsen af traktordækkene påvirker også maskinens kørehøjde og stabilitet. Det anbefales altid at konsultere traktorens manual eller producentens anbefalinger for at vælge den korrekte størrelse af traktordækkene.

Ved at vælge de rigtige traktordæk, der passer til dine specifikke behov og markforhold, kan du opnå bedre trækkraft, reducere marktryk samt beskytte afgrøderne og jorden.

Landbrugsfælge

Den rette hjulløsning kan direkte påvirke effektiviteten og oppetiden på maskiner. Det er derfor ikke kun et spørgsmål om, at vælge de rette dæk til formålet, det kan ofte også være en fordel af tage stilling til hele hjulløsningen.

Behovet er måske en standardløsning med svejsede fælge? En skræddersyet, specialindfarvet dobbelt, tredobbelt eller justerbare løsning til rækkeafgrøder? Eller er den optimale løsning et sted midt imellem?
Du kan også læse mere om NDIs egen danske fælgeproduktion her

Sprøjtehjul

Når det er tid til at sprøjte på markerne, er afgrøderne allerede under udvikling. Det er derfor vigtigt, at hjulløsningen tilpasses de smalle rækkeafgrøder og på samme tid ikke skaber for højt marktryk, da sæsonens afgrøder allerede er begyndt at udvikle sig under jordens overflade. En fuldsvejset fælg kan være en god løsning, hvis sporvidden forbliver uændret. Skal fælgene derimod kunne indstilles til forskellige sporvidder kan en stilbar eller justerbar fælg med fordel vælges.

Tvillingehjul

Tvillingehjul er en optimal løsning, hvis behovet er at minimere jordpakningen samt spordannelser. Med denne løsning spredes vægten fra maskinerne nemlig over et større overfladeareal og mindsker hermed jordpakningen, hvilket betyder en forbedret jordstruktur og vækstpotentiale for afgrøderne. Tvillingehjulene fås bl.a. med de unikke 3-trins låsesystemer, AP+ og DuoFixx, som gør det nemt at montere, justere og afmontere hjulene. Du kan også læse mere om NDIs egen danske fælgeproduktion her

Olie

En velsmurt maskine er afgørende for driftssikkerhed. Ved løbende at vedligeholde maskiner med smøreolier, reduceres risikoen væsentligt for uplanlagte og dyre nedbrud. Den brede vifte af motorolie, gearolie, hydraulikolie, multifunktionsolie og anti-frysolie er tilgængelig i forskellige størrelser og er udviklet til korrekt smøring af moderne motorer og hydrauliksystemer. Smøremidlerne efterkommer OEM krav samt internationale standarder.

Tilbehør

Dæk og fælge er de primære komponenter til at holde maskiner rullende. Men for at montere og vedligeholde dem, er det dog vigtigt at have det rette tilbehør ved hånden.

Tilbehør til montering og vedligehold spænder over alt fra O-ringe, smøremidler, ventiler og fælgtilbehør. Alt i en kvalitet, der kan modstå alsidige vejrforhold. NDI har gjort det nemt at få overblikket over alt, der skal bruges. Og vi har samlet det hele ét sted.

NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

  • Visa
© 2024 NDI Group A/S

 

WEBSHOP