ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.

Entreprenør og Industri

Industri- og entreprenør

Entreprenør- og industrimaskiner spænder over en bred vifte af maskintyper samt forskellige kørselsformål- og underlag.
Det er vigtigt at have kendskab til disse faktorer for at kunne tilbyde den helt rigtige hjulløsning i forhold til at maksimere driftstid og -sikkerhed.

DÆK TIL ENTREPRENØRMASKINER

Optimale dæk til entreprenørmaskiner afhænger af den type arbejde, du udfører, og terrænet, hvor du arbejder. Hvis du f.eks. arbejder på stejle skråninger, har du brug for dæk med god trækkraft, mens vådt eller glat terræn kræver godt vådgreb. Hvis du arbejder på steder med skarpe genstande eller ru overflader, skal du have entreprenørdæk med god slidstyrke. Det er også vigtigt at vælge den rette dæktype og størrelse, da for store eller for små dæk kan påvirke maskinens ydeevne og køreegenskaber.

Se hele vores udvalg

Gravemaskiner

Gravemaskiner kører oftest på byggepladser eller i offroad terræn. Når der vælges hjulløsninger skelnes mellem 1) Byggepladser, hvor stikskader fra eksterne genstande ofte forekommer, og der derfor stilles krav til dækkets hårdhed og stabilitet. 2) Offroad terræn, hvor dækløsningen kræver større trykoverflade, godt trækmønster og modstandsdygtighed overfor eventuelle stikskader.

Jordkørsel

Ved jordkørsel er der ofte tale om højt load-indeks, høj hastighed og temperaturudvikling. Når den rette hjulløsning skal vælges, skelnes der mellem 1) Dumpere, der kører i f.eks. grusgrave og derfor har brug for hjul med et hårdt, groft trækmønster og stor bæreevne. 2) Jordvogne, hvor dækkene skal være slidstærke og konstrueret til landevejskørsel med høj belastning. Det er desuden en fordel, hvis dækkene er selvrensende.

Læssemaskiner

Læssemaskiner har mange formål og en bred vifte af anvendelsesområder. Dæk vælges med udgangspunkt i underlaget, således 1) der til områder med høj risiko for stikskader anbefales dæk med massive skuldrer, resistent karkasse og et ekstra dybt mønster. 2) Til underlag uden høj risiko for stikskader, anbefales universal entreprenørdæk, som har et bredt anvendelsesområde og god kørekomfort. 3) Ved snerydning skal både materiale og konstruktion af dækket være egnet til kørsel på våde og glatte veje.

Gaffeltruck-dæk

Anvendelsesområder for gaffeltrucks er mange. Der skelnes mellem 1) truckkørsel på lager, hvor lavt siddende pudedæk giver en mindre venderadius og derfor fordel i manøvredygtighed. 2) Til inde/ude kombinationskørsel anbefales dæk af massivgummi for øget holdbarhed. 3) Ujævnt, udendørs terræn kræver pneumatiske luftfyldte dæk, da dækkets dybe slidbaner og materiale sikrer lang levetid og stabilitet.

Skoventreprenør

Underlaget har stor betydning for dækvalget i skovbruget. 1) Bløde skovbund kræver dæk med VF teknologi, således tryk fordeles på overfladearealet i stedet for i dybden. 2) Kørsel på stive og stejle ler skråninger kræver smallere skovdæk med aggressivt mønster, som sikrer godt greb. 3) Til kørsel i tætbevokset/ kuperet terræn anbefales radiale skovdæk med stive dæksider, der modstår stød.

Fælge

Den rette hjulløsning kan direkte påvirke effektiviteten og oppetiden på maskiner. Det er derfor ikke kun et spørgsmål om, at vælge de rette dæk til formålet, det kan ofte også være en fordel af tage stilling til hele hjulløsningen. Behovet er måske en standardløsning eller en skræddersyet, justerbare løsning?

Behovet er måske en standardløsning med enkelt fælge? En skræddersyet, specialindfarvet dobbelt eller justerbare løsning? Eller er den optimale løsning et sted midt imellem?

Olie

En velsmurt maskine er afgørende for driftssikkerhed. Ved løbende at vedligeholde maskiner med smøreolier, reduceres risikoen væsentligt for uplanlagte og dyre nedbrud. Den brede vifte af motorolie, gearolie, hydraulikolie, multifunktionsolie og anti-frysolie er tilgængelig i forskellige størrelser og er udviklet til korrekt smøring af moderne motorer og hydrauliksystemer. Smøremidlerne efterkommer OEM krav samt internationale standarder.

Tilbehør

Dæk og fælge er de primære komponenter til at holde maskiner rullende. Men for at montere og vedligeholde dem, er det dog vigtigt at have det rette tilbehør ved hånden.

Tilbehør til montering og vedligehold spænder over alt fra O-ringe, smøremidler, ventiler og fælgtilbehør. Alt i en kvalitet, der kan modstå alsidige vejrforhold. Og vi har samlet det hele ét sted.

NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

  • Visa
© 2024 NDI Group A/S

 

WEBSHOP