ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.

51-serien: Premium
performance hele
vejen

Høj vægt og lange køreture er typiske faktorer, der spiller ind, når det gælder transportbranchen. Det kræver kvalitetsdæk med fokus på godt vejgreb, lang levetid og lave driftsomkostninger.

Det er netop, hvad Hankooks 51-serie kan bryste sig af. En serie, der i høj grad er blevet udviklet og forbedret siden forgængeren, og som kommer med en banebrydende teknologi, hvor dækmønstret forandres og tilpasses, efterhånden som dækket nedslides.

En gamechanger i dækbranchen
Hankook Smart Flex AH51 og Smart Flex DH51 er skabt med innovativ dækteknologi og designet til at minimere driftsomkostninger og bringe dig sikkert frem uanset vej- og vejrforhold. AH51 er et fordæk, der også kan bruges som trailerdæk, mens DH51 er et trækdæk. Med hver deres formål, ligger forskellene blandt andet i opbygningen af konstruktionen og dækmønstret.

Fælles for begge dæk er dog fire faktorer, der gør, at denne dækserie udmærker sig, især sammenlignet med den tidligere Smart Flex 31-serie:

  1. Revolutionerende teknologi, hvor et nyt mønsterdesign kommer til syne efterhånden som dækket bliver nedslidt.
  2. Flere kilometer i dækkene og længere levetid.
  3. Reducering af brændstofforbrug og CO2-udledning på grund af en bredere slidbane.
  4. Forbedret bremseevne og optimalt vejgreb ved hjælp af de skjulte mønsterriller.

Alt i alt et dæk, der brillerer på et hav af punkter.

Revolutionerende teknologi med skjult mønster
Hvis vi skal dykke ned i dækkets forskellige egenskaber, er det især den innovative teknologi omkring det skjulte dækmønster, der adskiller dette dæk milevidt fra andre dæk. Det skjulte mønster viser sig, efterhånden som dækket slides. En metode, der løbende skaber nye dræningskanaler og et nyt mønsterdesign.

Det er en vaskeægte gamechanger, når det gælder vejgreb, men også når det gælder dækkets levetid. Det er med til at give lastbilen bedre trækkraft og vejgreb – også selvom dækket efterhånden slides ned.

Du vil altså kunne se dækmønstret forandre sig, efterhånden som dækket slides:

  • Som nyt dæk  er der et nøje udviklet dækmønster, der både har et godt vejgreb, højt kilometertal og god brændstoføkonomi.
  • Ved 40 % slitage  dukker tæt sammenknyttede 3D-snit frem, der gør, at vejgrebet forbliver robust og rullemodstanden lav.
  • Ved 70 % slitage  kommer de egentlige skjulte mønsterriller for alvor frem, som er med til at forbedre både greb og friktionsmodstanden.


Teknologien sikrer altså en lav rullemodstand og et godt greb i alle stadier af dækkets slitage og ikke kun i de første millimeters brug af dækket. En feature, der kan gøre en kæmpe forskel i din kørsel både i forhold til sikkerhed og driftsomkostninger.

Flere kilometer i dækkene og længere levetid
Som vognmand og lastbilchauffør betyder levetiden for dækkene meget, da det typisk drejer sig om lange ture med mange kilometer i bagagen. Dækkene er samtidig belastet til deres yderpunkter i de mange tunge daglige transporter.

Med Hankooks 51-serie er der op til 20 % flere kilometer i dækkene sammenlignet med 31-serien – hvilket er lig med en betydelig besparelse i dine samlede driftsomkostninger.

Grunden til dette ligger blandt andet i små trappeformede gummiblokke, der ligger mellem mønsterrillerne og stabiliserer de bredere blokke på AH51-dækket. Det er med til at skabe en jævn slitage af dækket, og forbygger samtidigt, at sten sætter sig fast i rillerne. Begge dele er væsentlige faktorer, der forlænger dækkets levetid.

I kombination med de trappeformede blokke, er 3D-snit med til at forstærke de brede mønsterblokke. Det betyder flere kilometer i dækket og skaber lav rullemodstand gennem hele dækkets levetid.Det samme ser vi på DH51-dækket, hvor specielle 3D-snit på de yderste skulderblokke er med til at reducere trykket på dækkets ydersider. Det betyder færre revner og en forbedring af vandafledningen. Igen vigtige faktorer i forhold til dækkets levetid.Reducerer dit brændstofforbrug og CO2-udledning
De fleste, der arbejder i transportbranchen, drømmer om et lavt brændstofforbrug, der både kan spare dig for penge og spare kloden for unødvendig CO2-udledning. Heldigvis er drømmene ikke langt væk med Hankooks 51-serie, der kan reducere dit brændstofforbrug med op til 3,3 l/100 km og reducere CO2-udledningen med op til 8,8 kg/100 km sammenlignet med 31-serien. Her er det især den særlige gummiblanding, der spiller en væsentlig rolle. Den er nemlig udviklet til at skabe en lavere varmeudvikling i dækket, hvilket er med til at give dig en forbedret brændstoføkonomi.

Det er dog ikke kun varmeudvikling, der spiller en rolle i forhold til reducering af brændstofforbruget. Både rullemodstanden og dækmønstret har en finger med i spillet. DH51 har fx en bredere slidbane end konventionelle dæk, hvilket er med til at øge dækkets berøringsflade og greb på vejen. Det betyder en lavere rullemodstand, der i sidste ende betyder, at du kan køre længere på literen.

Det samme er tilfældet ved de små 3D-snit, som findes i dækmønstret. De er med til at skabe en mindre rullemodstand og bedre vejgreb.

Både lavere varmeudvikling, den bredere slidbane og de skjulte 3D-snit i dækmønstret er altså med til at reducere brændstofforbruget betydeligt, hvilket også er med til at reducere dit CO2-aftryk på den lange bane.

Forbedret bremseevne og optimalt vejgreb
Med lastens høje vægt er det altafgørende, at dækkene har et ordentligt vejgreb, så sikkerheden er i top uanset vejret. Hankooks innovative teknologier gør, at dækket har et godt og solidt greb fra første til sidste slidbane.

Test af dækkene viser netop, at de er bedst i test på vådt føre og har et optimalt vejgreb, der øger sikkerheden – selv på brugte dæk.

51-serien er blevet testet mod fire andre dækkonkurrenter med en nedbremsning fra 80 km/t ned til 0 km/t på kun 5 mm dækmønster. Resultatet viser tydeligt en forskel på bremselængden. På den dårligst præsterende konkurrent ligger bremselængden på 51,1 meter, hvorimod den kun ligger på 46,8 meter ved Hankook 51-serien. Ikke nok med det, så holder den også banen bedst i skarpe sving.

Hemmeligheden ligger i det indbyggede skjulte dækmønster, der bryder frem, efterhånden som dækket nedslides. Det er med til at skabe nye dræningskanaler til vandet og nye kontaktflader, som giver et langt bedre greb i vådt føre.

Den gode bremselængde og tårnhøje sikkerhed er derfor ikke kun gældende, når dækkene er nye, men også senere i deres levetid. Efterhånden som dækket slides op, fremstår det nye mønsterdesign, der igen sørger for, at vejgrebet optimeres. Dækket bliver derfor ved med at præstere – selv til de sidste millimeter af dækmønstret.

Se udvalget her

 

NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

  • Visa
© 2024 NDI Group A/S

 

WEBSHOP