ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
 
1. maj 2023

Nexen fremviser demonstrationsdæk i mere bæredygtige materialer

Den sydkoreanske dækproducent, Nexen, som blandt andet er fabriksleverandør til flere mærker i VAG-koncernen, har lanceret et demonstrationsdæk, der er produceret med brug af 52 procent bæredygtige materialer.

Risskaller, naturgummi og biobaseret syntetisk gummi er nogle af de materialer, som dækprocenten Nexen har brugt til at producere et mere bæredygtigt demonstrationsdæk. Ifølge producenten er det et konkret resultat af virksomhedens fokus på bæredygtighed og ESG.

En større forpligtelse
Ifølge pressemeddelelsen fra producenten er demonstrationsdækket også udviklet på otte procent genbrugsmaterialer ved hjælp af polyestersnor dannet af genbrugsplastik fra PET-flasker samt kanttråd afledt af skrotjern ved hjælp af en såkaldt lysbueovn.

- Denne forskning viser vores forpligtelse i forhold til at blive en af de mest fremadskuende dækvirksomheder med hensyn til ESG. Vi undersøgte nye teknologier og identificerede muligheder for fremtiden. Som et resultat viste vores teams dedikation vores evne til at producere et dæk med 52 procent bæredygtige råmaterialer, udtaler en repræsentant hos dækproducenten i pressemeddelelsen.

Et stigende fokusområde
Hos NDI Group, der er importør og distributør af det sydkoreanske dækmærke, følger man med interesse udviklingen inden for dækindustrien og bestræbelserne på at udvikle mere bæredygtige produkter.

- Bæredygtighed fylder mere og mere på flere fronter. Vi følger med stor interesse dækindustriens og Nexens bestræbelser på at udvikle mere bæredygtige produkter. I dette tilfælde er der tale om et demonstrationsdæk, men det vidner tydeligt om en ambitiøs producent, der arbejder proaktivt på at finde nye, bedre alternativer til eksisterende materialer, udtaler Ole Panitzsch, salgschef i autodivisionen hos NDI Group og uddyber:

- Vi glæder os til at følge udviklingen, ikke mindst set i lyset af, at vi har en Euro7 norm på vej, hvor der er lagt op til yderligere krav til dækproducenterne ud fra ambitionen om at nedsætte den dækrelaterede partikelforurening – foruden de stigende krav fra EU til virksomheders ESG-rapportering og det større hensyn til det omgivende samfund og miljø, hvor dækindustrien allerede er i fuld gang med at arbejde med mange spændende og innovative alternativer inden for materialer, hvilket Nexens demonstrationsdæk er et ud af flere interessante eksempler på.

Pressekontakt

Jens Jakob Velasco Hansen Kommunikationschef
NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

© 2023 NDI Group A/S

 

WEBSHOP