ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
 
29. november 2023

NDI-koncernen holder kursen i udfordrende år

Stigende omkostninger og inflation tog toppen af NDI Holdings overskud, men direktionen er alt i alt tilfredse med overskuddet på 41 millioner og en omsætning, der nåede op over 2,8 milliarder.

Ifølge det seneste årsregnskab, der omfatter året fra juli 2022 til juni 2023 præsterer NDI-koncernen et overskud på 41 mio. DKK – mod rekordåret 2021/2022, hvor overskuddet nåede 88 mio. DKK.

- Alt i alt er vi tilfredse med resultatet. Det har været et år præget af mange uforudsete udfordringer i forhold til renten, inflationen samt andre områder, der har medført øgede omkostninger og krævet en effektiv risikostyring, siger CEO René Kristensen.

Vækst i omsætning og medarbejdere
Af andre områder, der har øget omkostningerne i NDI-koncernen nævner direktøren øgede fragt- og distributionsomkostninger samt ikke mindst energipriser som følge af blandt andet krigen i Ukraine.

- Omvendt har vi fastholdt en stærk omsætning, som nåede over 2,8 mia. DKK– og i stor udstrækning har vi investeret i energirenoveringer og omstilling til grønnere energiformer. Derudover har vi investeret i vores medarbejdere og øget staben med 70 medarbejdere for at understøtte vores vækstplaner, siger René Kristensen.

Grøn omstilling i fokus
Forventningen til det kommende regnskabsår er, at overskuddet vil vokse til niveauet 80 til 90 mio. DKK, som primært er båret af organisk vækst, men også indeholder omkostninger og investeringer til integration af de 9 dækcentre, som koncernen i september overtog fra Euromaster. Koncernen vil, ifølge direktøren, derudover sætte fokus på at understøtte den grønne omstilling af transportsektoren.

- Vi kommer fortsat til at investere i at vokse og udvikle vores koncern. Særligt for at kunne understøtte den grønne omstilling af transportsektoren, hvor vi allerede nu kan se, at elektrificeringen af bil- og lastbilsvognparken for alvor tager fart. Det stiller nye krav til os i forhold til blandt andet de produkter og serviceydelser, som vi skal tilbyde kunderne, siger René Kristensen og fortsætter:

- Derfor kommer koncernen til at lancere en ny strategiplan frem til år 2026, hvor vi forventer, at udviklingen for alvor vil accelerere. I den forbindelse sætter vi fokus på vores miljø-, personale og corporate governance i koncernens ESG-strategi, så vi er klædt på til at leve op til EU’s nye krav og sikre en endnu mere ansvarlig og bæredygtig drift af vores koncern.

Pressekontakt

Jens Jakob Valesco Hansen Kommunikationschef
NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

© 2023 NDI Group A/S

 

WEBSHOP