ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
 
28. juli 2023

Formula E slår hastighedsrekord på Hankook dæk og indtager sin plads i Guinness Rekordbog

Hankook og Formula E fik den perfekte start på optakten til sæsonfinalen i racing-serien for elbiler i Storbritannien denne weekend (29. til 30. juli). Forud for 2023 Hankook London E-Prix satte den britiske Formel E-kører Jake Hughes (NEOM McLaren Formula E Team) en ny indendørs landhastighedsrekord i en GEN3-bil, som var blevet modificeret af bl.a. Formula E-partnere Hankook og SABIC. Prototypen hedder GENBETA og genererer op til 400 KW. Det var denne prototype, som den 29-årige brite kørte, da han en ny milepæl på 218,71 km/t på en 346 meter på indoor straight.

Rekorden blev sat på modificerede Hankook iON Race dæk og foran øjnene af en officiel Guinness World Records-dommer. Det betyder, at Formula E og dækproducenten Hankook nu kan indtage deres plads i den berømte bog over verdensrekorder.

Som officiel dækpartner til ABB FIA Formel E World Championship spillede Hankook en fundamental rolle i at opnå den nye rekord. Det anvendte Hankook iON Race-udviklingsdæk blev modificeret specifikt til rekordforsøget. En blødere blanding gjorde det muligt at få varme ind i iON Race Formula E udviklingsdækket, og herved opnå den optimale arbejdstemperatur endnu hurtigere end med det dæk, der blev brugt i Formula E verdensmesterskabet.

“Sikke et fantastisk projekt og en storslået rekord. Vi er glade for at have spillet en vigtig rolle med vores Hankook-dæk, og at vi sammen kunne smadre den tidligere rekord med mere end 50 km/t. Den modificerede sammensætning gjorde det muligt at udvikle et massivt greb meget hurtigt, hvilket var en af nøglerne til denne succes,” sagde Manfred Sandbichler, Hankook Motorsport Director.

Verdensrekordforsøget fandt sted på den officielle Formula E-bane for 2023 Hankook London E-Prix, en unik indendørs og udendørs racing-bane på ExCeL London Event Arena. I denne weekend er samme bane vært for finalen i ABB FIA Formula E World Championship, og her krones Formula E verdensmesteren i 2023 også.

Kontakt

NDI Group A/S

Merkurvej 7
6650 Brørup
Danmark

CVR: 81203113

Brug for hjælp?

Ring på:
7615 1000

Mandag-torsdag:
7:30-16:00
Fredag
7:30-15:00

Find det hurtigt

Kontakt
Om NDI Group
Karriere

© 2023 NDI Group A/S

 

WEBSHOP